Musik i Glasriket

I år tjuvstartar Musik i glasriket den 14 juli med en tysk ungdomsorkester på Målerås glasbruk som bjuder på konsert med enbart stränginstrument.

Musiken har alltid haft en viktig plats i Glasrikets många genuina bruksmiljöer. Förr, då det begav sig hade de flesta bruksorterna sin egen musikkår och i många fall finns de fortfarande kvar som exempelvis musikkårerna i Målerås, Nybro och Orrefors.

Ur detta väl rotade kulturuttryck växte festivalen Musik i glasriket fram och i år kan man erbjuda ett musikaliskt äventyr med visor, klassisk musik, blåsorkestrar, med kända och okända musikaliska aktörer.

Årets festival invigs offentligt lördagen den 26 juli i Alsterbro av Nils-Erik Gustafsson. Under dagen underhåller Sveriges kultband, glasblecket, Nybro Musikkår och drillflickorna. Under dagen kan man passa på att se en historisk fotodokumentation av gamla byggnader i Alsterbro.

Samma dag spelar Målerås Musikkår, för dagen förstärkt med saxofonisten Erik hagström och sångerskan Johanna Håkansson, på Målerås  Glasbruk.

Mer om det drygt veckolånga arrangemanget kan man läsa om på Musik i glasrikets webbplats www.musikiglasriket.com eller i deras programblad.

Programbladet som pdf-fil (öppnas i nytt fönster)Uppdaterad 2008-07-22, Kommentera sidan
Ansvarig
Pernilla Klintberg

Nybro kommun, 382 80 Nybro. Besöksadress: Dunderbergsgatan 2, Nybro. Se karta (nytt fönster).
Telefon: 0481-450 00, e-post: E-postadress. Organisationsnummer: 212000-0753.
Facebook: facebook.com/nybro.kommun (nytt fönster).

uiqt|wBswuu}vHv%yjzw5{mswuu}vHv%yjzw5{m