Svartbäcksmåla

Vintersportanläggningarna i Svartbäcksmåla planeras att byggas ut, berättade de aktiva föreningarna i Svartbäcksmåla – Slalomklubben, Nybro Ski, Nybro Ok, Pukebergs BK och Glasriket running club, vid en informationsträff på onsdagskvällen.

Svartbäcksmåla är idag en av sydöstra Sveriges mest utnyttjade anläggningar för vinteraktiviteter, med slalombacke och skidspår med god kapacitet att producera konstsnö.

Ny nerfart

Redan nu har Slalomklubben förberett en ny nedfart som passerar värmestugan och ett nytt lifthus håller på att byggas. Förra vintern ökade Nybro Ski sin förmåga att producera konstsnö till längdspåren.

Arbetet att utveckla områdets infrastruktur med exempelvis VA och förbättrad elförsörjning pågår. Samtidigt arbetar Nybro Ski med att bygga en skidstadion med bland annat speakertorn och målgång.

Markus Lund, som är kommunstyrelsens ordförande, säger att han ser stora utvecklingspotentialer i området och att exempelvis en campingplats i framtiden skulle bidra till att öka områdets attraktivitet.

Projekten finansieras av Leader Småland sydost, Sisu Småland och Nybro kommun samt en stor dos ideellt arbete ab föreningarnas medlemmar.Uppdaterad 2012-09-07, Kommentera sidan
Ansvarig
Pernilla Klintberg

Nybro kommun, 382 80 Nybro. Besöksadress: Dunderbergsgatan 2, Nybro. Se karta (nytt fönster).
Telefon: 0481-450 00, e-post: E-postadress. Organisationsnummer: 212000-0753.
Facebook: facebook.com/nybro.kommun (nytt fönster).

uiqt|wBswuu}vHv%yjzw5{mswuu}vHv%yjzw5{m